Ne-a impresiont pe toți ajutorul acordat vecinilor noștri de atât de mulți români. Ne-am întrebat poate, în unele momente, de ce suntem atât de dornici să o facem acum. De ce nu am fost la fel de săritori atunci când oameni din alte părți ale globului s-au aflat în pericol.
Răspunsul este foarte simplu: oamenii au tendința naturală de a-i ajuta în primul rând pe cei care, într-un fel sau altul, le sunt aproape. Sunt, în mod firesc, înclinați să își ajute familia, apoi vecinii, apoi pe cei ce le seamănă. Pe cei care le împărtășesc credința, tradițiile, poate valorile. Pe cei care au aceleași preocupări, aceleași griji sau sunt supuși acelorași riscuri.
Este atât de puternic întipărită în noi, oamenii, această pornire încât a devenit o datorie morală să îl ajuți pe cel de lângă tine. În unele societăți, a-ți duce rudele bătrâne și bolnave într-o formă instituționalizată de îngrijire este o mare rușine pentru întreaga familie. Iar această convingere nu are legătură cu forța materială ci mai degrabă cu sentimentul de solidaritate, de grijă în familie sau chiar în comunitate.
Să ne ținem așadar aproape, să ne îngrijim unii de alții atunci când nu ne mai putem purta singuri de grijă, să ne învățăm copiii ca, la rândul lor, să o facă atunci când va fi nevoie.
Așa a pornit Fundația Notar 2006, din credința că suntem datori să îi ajutăm pe ceilalți membri ai breslei. Și așa am vrea să continue.
Pentru cei care ne-au susținut până acum dar și pentru cei care poate știu mai puține despre Fundație, vrem să vă amintim câteva lucruri importante:
-
Fundația este a noastră, fondatorul ei este Camera Notarilor Publici București;
-
scopul său principal este acela de a acționa în beneficiul celor ce fac sau au făcut parte din Cameră: ne dorim să continuăm să acordăm sprijin financiar colegilor aflați într-o situație dificilă dar și să oferim tuturor notarilor noștri, prin intermediul Fundației, cursuri, programe, aplicații, în domenii conexe activității notariale precum managementul biroului notarial, comunicare, relații cu publicul sau alte forme de dezvoltare;
-
activitatea Fundației este coordonată de notari, colegii voștri, care își doresc ca fiecare acțiune să atingă scopul pentru care aceasta s-a născut;
-
oricare dintre dumneavoastră vă puteți implica; puteți veni cu idei pentru acțiuni care se circumscriu scopului ei;
-
transparența veniturilor sale și a modului în care sunt cheltuite este și va fi totală;
-
așa cum puteți vedea și în raportul anual din 2021, cheltuielile Fundației reprezintă un procent extrem de mic, anul trecut acesta fiind mai puțin de 3% ceea ce înseamnă că 97 % din veniturile sale sunt și pot fi îndreptate spre cauzele în care se implică. Sumele pe care noi, notarii, le putem redirecționa spre Fundație pot fi folosite așadar, aproape în totalitate pentru îndeplinirea obiectivelor Fundației.
Dacă vă doriți să susțineți activitatea Fundației, nu uitați că o puteți face prin completarea formularului 212–Declaraţie unică privind impozitul pe venit datorat de persoanele fizice. La secțiunea 8.2 acestui formular puteți menționa : Fundaţia Notar 2006, cod de identificare fiscala 19661135, cont bancar (IBAN) RO78 RNCB 0073 0700 8512 0001. Mai multe detalii regăsiți pe pagina Camerei www.cnpb.ro/fundatia-notar-2006 sau puteți solicita de la noi.
O scrisoare prin care vă comunicam câteva dintre obiectivele noastre a fost deja transmisă către dumneavoastră.
Suntem siguri că, la finalul anului, veți fi convinși că ați făcut o investiție bună și veți fi bucuroși că, împreună, am reușit să realizăm ceva cu adevărat valoros pentru noi sau pentru comunitatea în care trăim și muncim.
Fundația Notar 2006
prin președinte, notar public Monica Pop
Comments are closed.