Bogdan Miclescu, notar public
În primul rând cred ca ar trebui să stabilim împreună că bătrânețea este o boala degenerativă a corpului nostru. S-ar putea ca într-o buna zi, în viitorul nu foarte îndepărtat, să ni se pară ciudată și barbară ideea conform căreia am considerat îmbătrânirea ca fiind un proces natural și ireversibil. În prezent știința se îndreaptă în aceasta direcție, încercând să găsească un remediu care să prevină aceasta degenerare moleculară a organismului nostru, iar una dintre cele mai promițătoare molecule este cea de Resveratrol.
Ce este molecula de Resveratrol?
Discutăm despre substanța care se regăsește în abundență în numeroase plante, inclusiv în pielea și în samburele strugurelui. Cercetările științifice au demonstrat că resveratrolul exercită o mulțime de funcții biologice, în special activități de protecție cardiovasculară, antiplachetare, antioxidante, antiinflamatoare, scăderea glicemiei, anti-cancer, anti- îmbătrânire și anti-obezitate. Recent, datele publicate au arătat că resveratrolul protejează și împotriva unor boli neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer, dar și împotriva obezității, fiind eficient chiar și în gestionarea osteoporozei la femeile aflate în perioada postmenopauză. Se crede că proprietățile sale antiinflamatorii sunt direct responsabile pentru caracteristicile sale anxiolitice (medicament care combate anxietatea), precum și eficacitatea antidepresivă demonstrată. Datorită beneficiilor resveratrolului, există un interes din ce în ce mai mare în producerea de struguri sau vinuri cu conținut mai mare de compus și o valoare nutritivă mai mare.
Cum funcționează Resveratrolul?
Cercetătorii de la Harvard Medical School au anunțat că resveratrolul, un compus polifenolic care se găsește în vinul roșu, imita beneficiile dietei restricției calorice pe durata vieții. Într-o lucrare publicată în ediția online a revistei Nature din 24 august, aceștia raportează că s-a demonstrat că resveratrolul prelungește durata de viață a drojdiei cu până la 80%.
Cum se administreaza?
Resveratrolul, de regula, se administreaza pe cale orala, el fiind considerat un supliment alimentar. Doza recomandata este de 250-500 mg / zi, însă nu a fost stabilită până în prezent o limita superioara care ar putea genera anumite efecte negative.
Unde îl găsesc?
Personal, iau resveratrol de 7 ani, zilnic și de regula, am optat pentru ResVitál Resveratrol 500 mg, produs pe care îl puteti gasi și pe https://www.gnc.com.ro/. După 7 ani pot să spun că niciodată nu am avut un rezultat negativ al analizelor pe care le fac anual și nu mi-a afectat în niciun fel stilul de viața. Resveratrolul nu te face nemuritor, dar s-ar putea să îți ofere șansa să trăiești puțin mai mult și să îmbătrânești puțin mai greu decât ceilalți… și cine știe?! Poate în anii pe care îi adaugi la durata vieții tale datorită resveratrolului se va descoperi o altă moleculă care să îți prelungească viața chiar și mai mult! Merită încercat!
Surse: