Press "Enter" to skip to content

Și totuși…vine primăvara!
Martie 2022

Primăvara este miracol! Este cel mai dătător de speranță anotimp. Și cel mai ofertant pentru modă…

O explozie de culoare se revarsă din vitrinele magazinelor, texturi fluide, forme noi, o adevărată prefacere.

Schimbarea incită întotdeauna, iar în materie de modă nimic nu poate fi mai provocator decât o tendință nouă, acel je ne sais quoi care îți particularizează feminitatea…important este să îl sesizezi la timp și să îl valorifici. Cu siguranță, asta îți va da curaj și bucurie de a trăi.

Ce m-a făcut să tresar în această primăvară, stilistic vorbind? În primul rând culoarea, apoi armonia formelor și o revenire în forță a romantismului în modă. Am revăzut cu ochi de copil rochiile mamei, acele baby doll atât de jucăușe și imprevizibile, ce pot flata orice siluetă, cu condiția să adaptezi culoarea, lungimea și textura materialului la dimensiunile tale și la ocazia în care le porți. În cazul unei siluete zvelte, un material fluid, pastelat, ajustat la câțiva centimetri deasupra genunchiului este ideal pentru o astfel de piesă, purtată la o ocazie specială, neapărat cu pantofi stiletto foarte înalți. Dacă ești minionă, rochia poate fi ușor mai scurtă, iar dacă țesătura este mai plină și printul multicolor, nimic nu te împiedică să o porți ca piesă de zi cu zi, depinde de context și de cum te simți tu.

Mi-au atras atenția și rochiile caftan din mătăsuri fluide multicolore, în nuanțe pastel, cu printuri grafice, lungi până în pământ, pe care le văd purtate cu pantofi retro cu baretă la spate și tocuri mici, pătrate sau trapez, tot în culori pastel.

Accesoriile acestei primăveri sunt la fel de feminine ca hainele, atât prin culoare, cât și prin formă. Nu am dormit câteva nopți cu gândul la o geantă galbenă ”spic de grâu”, cu o formă pătrată impecabilă și bandulieră parte din lanț auriu împletit cu piele, parte din piele în aceeași culoare și textură dură ca geanta, ajustabilă spre a fi purtată atât pe umăr, cât și ca mâner. Ce credeți?!? Până la urmă, nu i-am putut rezista…

Și mai sunt multe alte elemente de fashion incitante în acest sezon, despre care aș putea să vă povestesc în felul în care le-am perceput eu, dar vă las pe voi să le descoperiți, rămâne astfel intactă bucuria de a vă imagina fiecare în formele, texturile, culorile primăverii…

Pe curând,

Notar public, Raluca Moglan