Press "Enter" to skip to content

De ce, tenis?
Iunie 2023

Sunteți interesați în practicarea unui sport care sa vă îmbunătățească speranța de viață, condiția fizică, condiția psihică și abilitățile sociale?

Încercați tenisul! Dar nu trebuie să mă credeți pe cuvânt! Haideți să luăm în considerare câteva statistici care sa vină in sprijinul meu, pentru a vă convinge, de ce tenisul este un sport atât de important. Un studiu științific, evidențiază faptul că, persoanele care au practicat un sport cu rachetă, au avut un risc cu 47% mai mic în a dezvolta boli grave. Comparat cu alte discipline sportive, tenisul crește speranța de viață în medie cu 7, 9 ani și reduce cu 56% riscul de a dezvolta o boală cardiovasculară. În plus, o oră pe terenul de tenis iți dă senzația că au trecut numai 15 minute, pe când, o oră la sală, este o oră la sală. Jucând la simplu veți pierde între 580 și 870 de calorii pe oră. De asemenea, veți constata o îmbunătățire considerabilă a agilității, balansului, vitezei de reacție și o rezistență sporită la efort.

Tenisul vă va ajuta să reduceți și să gestionați mai bine stresul cotidian, crescând în același timp puterea de concentrare, atenția, spontaneitatea și gândirea tactică, fiind soluția ideală pentru o odihnă activă.

Jocul de tenis este un sport cu precădere social, pentru toată familia, indiferent de vârstă sau abilități. Acesta se poate juca la simplu sau la dublu, alături de prieteni sau în diferite competiții organizate de cluburile sportive, crescând capacitatea individului de a comunica, de a lucra în echipă și de a face față unor succese sau insuccese într-o manieră pozitivă.

Nu de puține ori, tenisul m-a ajutat să-mi depășesc limitele, să cunosc oameni, să fiu alături de familie și de prietenii mei, să mă bucur și să râd, iar la sfârșitul fiecărei partide, să îmi doresc să revin pe teren cât mai curând.

Aș putea să vorbesc întruna despre acest sport dar aș dori să vă încurajez să încercați, promițându-vă că veți descoperi cu entuziasm un mod deosebit de a petrece timpul liber.

,,C-așa-i în tenis”(Toma Caragiu)

Georgescu Răzvan, notar public