Press "Enter" to skip to content

Fundația Notar
Iunie 2020

Monica Ștefania Stroe, notar public

Dragi colegi, anul 2020 aduce cu el evenimente neprevăzute și comportamente atipice în viața personală dar și profesională a noastră, a tuturor. În acest context care ne declanșează emoții contradictorii, de la frică la recunoștință, de la indignare la curaj, peste toate rămâne foarte pregnant sentimentul că suntem oameni. Oameni, aparținând în primul rând unei familii, apoi unei meserii importante pentru societatea în care trăim, apoi lumii întregi care, așa cum am văzut, poate fi clătinată în doar câteva zile.

Fundația Notar 2006 vă mulțumește pentru că de ani buni funcționăm ca o echipă și vă aduce aminte că suntem prezenți și că așteptăm să facem împreună fapte bune.

Veniturile realizate în cursul anului 2019 au crescut cu 259 % față de anul 2018, vă mulțumim și vă rugam să ne susțineți în continuare. Am constatat că în anul 2019 au fost mult mai mulți notari fata de anul precedent care au optat să redirecționeze 3,5% din venituri către Fundația Notar 2006. Este dificil să îi nominalizăm întrucât lista este foarte lungă, dar le mulțumim!

Știm că fiecare dintre dumneavoastră ajută și alte cauze sociale, medicale, alte organizații sau evenimente, dar vă rugăm să nu abandonați și să sprijiniți în continuare Fundația “Notar 2006”. Gândiți-vă cât de imprevizibilă este viața, gândiți-vă cât de important este ca în momente grele din viața fiecăruia să știm că ne putem baza pe ceva.

După cum știți, principalele venituri ale Fundației se adună prin completarea de către noi, notarii a paragrafului 1.6 al Declarației unice de venit. Vă reamintim că, potrivit OPANAF nr. 147/2020:

contribuabilii pot dispune asupra destinației sumei reprezentând până la 3.5% din impozitul datorat pe venitul net / câștigul net anual impozabil pentru susținerea unităților non profit”, aceasta realizându-se prin depunerea formularului 230 în cazul veniturilor salariale, sau prin completarea paragrafului 1.6 al Declarației unice, în cazul persoanelor ce desfășoară activități independente.

După ce ați completat formularul, vă rugăm să ne informați despre exercitarea acestei opțiuni şi să ne menționați localitatea de domiciliu și sectorul din București astfel încât să putem urmări la administrațiile financiare încasarea acestor sume,să avem o viziune reală asupra veniturilor fundației și să putem face previziuni necesare următorilor ani.

Totodată, în contextul în care Codul Fiscal continuă să considere sponsorizările directe către fundație cheltuieli deductibile în limita unei cote de 5% din baza de calcul determinată ca diferență între venitul brut și cheltuielile deductibile (altele decât cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuieli de protocol, cotizații), vă menționăm că puteți face și astfel de sponsorizări.

Vă reamintim datele de identificare ale Fundaţiei “NOTAR 2006”, sediul Str. H. M. Berthelot nr. 42 A, sector 1, Bucureşti, cod unic de identificare 19661135, cont bancar cod IBAN: RO78 RNCB 0073 0700 8512 0001.

Totodată vă aducem la cunoștință că orice relații cu privire la activitatea Fundației sau referitoare la declarația 230 le puteți afla contactându-ne pe adresa de e-mail fundatiacnpb@cnpb.ro .

Cu mulțumiri,
Fundația Notar 2006