Press "Enter" to skip to content

Membrii Camerei Notarilor Publici București, voluntari ai call center-ului DSP București – Geeks for Democracy
Martie 2021

O nouă acțiune de voluntariat cu scopuri umanitare a fost inițiată la începutul acestui an de Camera Notarilor Publici București.  

În lunile ianuarie și februarie, notari publici membri ai Camerei București au făcut parte din echipa voluntarilor „Geeks for Democracy” care operează call center-ul Direcției de Sănătate Publică (DSP) București. După ce au participat la trainingul de inițiere organizat de Geeks for Democracy, notarii publici se numără de acum printre voluntarii care, în timpul liber, de obicei în weekend, răspund bucureștenilor cu informații despre campania de vaccinare împotriva COVID-19, cereri de testare, rezultatele testelor, decizii pentru concediul medical și informații generale despre situațiile în care trebuie să intre în izolare.  Inițiativa notarilor a fost apreciată foarte mult de coordonatorii centrului, mai ales avand în vedere rapiditatea cu care notarii și-au însușit informațiile necesare și calitatea răspunsurilor furnizate la telefon tutoror solicitanților.

Aceasta este a doua inițiativă a CNPB din ultimele două luni care vizează măsuri de sprijinire a persoanelor afectate de pandemia de COVID-19.

La începutul lunii decembrie, a fost inițiat un grup de suport pentru notarii, membri ai organizației, care au fost infectați sau care au membri ai familiei infectați cu Covid-19. Membrii grupului de suport, denumit „Împreună mai puternici!”, își oferă reciproc sprijin psihologic și sfaturi despre formele și modul de manifestare ale bolii, măsurile legale pe care trebuie să le îndeplinească dacă sunt pozitivi sau contact cu persoane pozitive și orice alt tip de ajutor de care au nevoie, inclusiv donarea de plasmă.

Colegiul Director al Camerei Notarilor Publici București