Press "Enter" to skip to content

Arta de a visa
Septembrie 2021

O licitație în scop caritabil, organizată de Camera Notarilor Publici București, mi-a oferit ocazia câștigării singurului exemplar tipărit al manuscrisului cărții “Arta de a visa” scrisă de colega noastră și prietena mea, Rodica Stroe.

Am fost emoționată și m-am considerat norocoasă, pentru că era un privilegiu pentru mine să fiu printre primii care citeau această carte, scrisă cu multă, multă bucurie, cu o energie, parcă divină, de a dărui. Așa cum însăși autoarea ne spune ”Cartea mea nu te învață nimic” ! Cartea mea dăruiește!” Și, într-adevăr, cartea dăruiește iubire, speranță, poftă de viată!

Cartea este despre tot ce ține de fiecare, pentru a-și împlini visul, care nu este nimic altceva decât dorința de a trăi cu pasiune, cu poftă și cu curaj ceea ce îi este dat, acceptând că totul vine ca un dar. Este despre analiză și acțiune, despre armonia cu tine însuți, despre recunoștință, fără furii, frici sau tristeți, despre acceptare, despre succes si eșec. Cartea ne învață că arta de a visa, constă, de fapt, în arta de a avea puterea de a nu renunța la vis, de a ști ce vrei și încotro te îndrepți, de a trăi frumos, iertând la timp și iubind cu adevărat, de a accepta trecutul si așteptând viitorul, ca accesorii ale prezentului.

De fapt, ”Arta de a visa” a Rodicăi Stroe este despre preaplinul ei, pe care îl împrăștie celor care au nevoie, vor și știu sa primească, visul ei fiind acela ”de a trăi într-o lume mai bună, o lume în care oamenii minunați sa fie pretutindeni, dăruind voie bună și iubire”. Arta de a visa este de fapt arta de a trăi!

 

 

Irina Daniilescu, notar public