Press "Enter" to skip to content

Notar la Dobrotești
Octombrie 2022

Îmi doresc ca, prin activitatea mea, să aduc o schimbare în bine la nivelul comunității”, ne-a spus colega noastră, Iolanda Constantin, pe care nu a speriat-o gândul de fi notar în localitatea în care și-a câștigat postul: Dobrotești, județul Teleorman.

Am invitat-o să ne scrie câteva rânduri, fiind mândri că un tânăr notar a făcut această alegere, cu gândul și inima la cei care o așteaptă cu multă nerăbdare!

Primul contact cu un birou notarial a fost în timpul unui stagiu de practică, în cadrul Facultății de drept. Îmi amintesc foarte clar momentul în care am hotărât că îmi doresc să devin notar public: când am descoperit solemnitatea procedurilor, interacțiunea notarului cu publicul, diversitatea actelor și procedurilor instrumentate de notar, ordinea și rigurozitatea activității notariale, care m-au cucerit imediat.

După terminarea facultății, am urmat un program de master, specialitatea drept privat din cadrul Universității din București. A urmat o perioadă fructuoasă și intensă în care am acumulat experiență ca urmare a practicii efectuate în cadrul unor birouri/societăți profesionale notariale. Rezultatul a condus la acumularea cunoștiințelor aferente domeniului notarial, ceea ce m-a ajutat să mă familiarizez cu mediul de lucru specific activității notariale, având oportunitatea de a învăța de la profesioniști consacrați ai dreptului. În acest fel, am îmbinat într-un mod fericit pregătirea teoretică cu cea practică.

În anul 2019 am promovat examenul de notar stagiar organizat de Institutul Notarial Român, urmând stagiul de doi ani, ce a avut un impact major și care a fost o piatră de temelie importantă pentru un notar la început de drum. A urmat examenul de definitivat, în luna mai a anului curent, ce mi-a adus un post de notar public în cadrul Camerei Notarilor Publici București.

Ca urmare a accederii în profesie am avut de luat o decizie importantă, aceea de a deschide un birou notarial în localitatea unde am fost numită în funcția de notar public, respectiv în Dobrotești, județul Teleorman. Mi-au placut întotdeauna provocările și, având în spate și experiența acumulată sub îndrumarea mentorilor cu care am avut șansa să lucrez până în prezent, am ales calea cu cele mai multe provocări.

Realizez că nu va fi ușor să profesez într-o localitate nouă. Sunt convinsă că unul dintre motivele Camerei Notarilor Publici București de a înființa un post de notar public a fost acela de a acorda servicii notariale oamenilor din această localitate așa că îmi doresc ca, prin activitatea mea, să aduc o schimbare în bine la nivelul comunității.

Pornesc așadar la drum plină de încredere și cu deplină și profundă recunoștință față de mentorii care au avut un aport semnificativ asupra carierei mea profesionale și care au fost pentru mine atât o motivație, cât și un sprijin.

Iolanda Constantin, notar public