Press "Enter" to skip to content

Un eveniment devenit tradiție
Decembrie 2022

În data de 10 decembrie, Ateneul român, cel mai important edificiu din țară dedicat muzicii , a găzduit, pentru a patra oară, Concertul de Crăciun „Iarna Magică” al Camerei Notarilor Publici București, devenit deja o tradiție în lumea juridică bucureșteană.

Mai mult decât în edițiile anterioare, evenimentul a reușit să aducă împreună într-un cadru de sărbătoare profesioniști ai dreptului, deopotrivă notari publici, magistrați, avocați și registratori de carte funciară, care s-au bucurat să fie împreună sub cupola Ateneului, într-un regal de muzică simfonică. Interesul notarilor din Camera București, dar și al colegilor din celelalte profesii juridice, a fost mai mare decât oricând, obligându-ne să venim în întâmpinarea entuziasmului acestora și să distribuim invitații la nivelul capacității maxime de găzduire a sălii de concert, de peste 700 de locuri. Au fost alături de noi reprezentanți ai Ministerului Justiției, judecători de la instanțele de toate gradele, avocați reputați, profesori universitari de la facultățile de drept din București și din țară. O mențiune care ne onorează trebuie făcută aici, dl profesor Valeriu Stoica, ai cărui studenți am fost mulți dintre noi, ne-a făcut bucuria de a participa la concertul Camerei și în acest an.

Concertul a fost precedat de un cocktail de bun venit ce s-a desfășurat în foaierul Ateneului, un prilej de a socializa și de a schimba impresii între participanți. Cei mici și cei mari au fost întâmpinați de un invitat de seamă, nimeni altul decât Moș Crăciun, care a împărțit cadouri și a ascultat dorințele tuturor. Cadrul festiv a fost completat de un brad maiestuos, devenit un punct de atracție pentru participanți.

Concertul a fost susținut de către Orchestra Română de Tineret, sub bagheta magică a lui Cristian Mandeal, unul dintre cei mai buni dirijori români contemporani. Programul a reunit pagini celebre din creația compozitorilor Wolfang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Piotr Ilici Ceaikovski, Maurice Ravel și Eugen Doga, printre alții. Auditoriul a fost încântat de prestația artistică, cerând bis după bis și aplaudând frenetic. Putem spune că ne-am bucurat de un moment artistic de excepție care ne-a transpus în atmosfera de sărbătoare a Crăciunului.

Conform tradiției, evenimentul a avut și o latură caritabilă, la inițiativa „Fundației Notar 2006”, participanții fiind încurajați să îl ajute pe Moș Crăciun să umple sacul cu darurile așteptate de copiii orfani ai Centrului Andreea Damato din Singureni, județul Giurgiu. Acțiunea ”Scrisori de Crăciun” a fost o reușită, toate dorințele copiilor din scrisorile trimise Moșului vor deveni realitate în curând.

Ecourile pozitive ale Concertului de Crăciun al Camerei Notarilor Publici București, primite atât de la colegii notari, cât și de la reprezentanții celorlalte profesii juridice care ne-au fost alături, reprezintă o confirmare a succesului acestei serii de evenimente și ne obligă, pe viitor, să fim la înălțimea așteptărilor și să organizăm și alte acțiuni care să ne aducă împreună.

Radu Costin Berevoianu, notar public