Press "Enter" to skip to content

7 motive pentru care merită să sprijiniți Fundația Notar 2006
Martie 2023

Ca la fiecare început de an, revenim în atenția dumneavoastră cu Fundația Notar 2006, proiectul de suflet al Camerei Notarilor Publici București, și vă invităm să ne fiți din nou aproape.

La completarea Declarației 212- declarația unică privind impozitul pe venit, o cotă de 3,5% din impozit poate fi redirecționată către Fundația Notar 2006 și astfel o parte din impozitul pe care l-am plătit către stat se reîntoarce la noi, notarii din Camera București.

Din raportul de activitate al Fundației pentru anul 2022, prezentat la ultima Adunare Generală a Camerei București, ați putut vedea cât de multe proiecte am realizat împreună. Ne dorim ca și în acest an să venim către dumneavoastră cu acțiuni utile și plăcute.

Pentru toți cei care ne-au susținut până acum, dar și pentru cei care poate știu mai puține despre Fundația Notar 2006, vă (re)amintim șapte argumente care sperăm să vă convingă de utilitatea Fundației și de cât de binevenită ar fi menționarea Fundației pe Declarația 212:

  • Oferim ajutoare financiare pentru notarii aflați în dificultate. Fundația poate oferi un sprijin oricărui notar din Camera București aflat într-un moment dificil. Un colac de salvare, o mâna întinsă de ajutor ne dau curaj și susținere pentru a trece mai ușor peste situații dificile.

  • Organizăm evenimente, acțiuni și programe utile pentru toți notarii din Camera București. Fundația organizează acțiuni care susțin și promovează activitatea notarială. Anul trecut am realizat Ghidul G.D.P.R. în activitatea notarială, vom continua să facem astfel de acțiuni și în cursul acestui an.

  • Promovăm imaginea notarilor din Camera București. Fundația susține și actualizează permanent pagina de website www.cnpb.ro, o carte de vizită nu doar pentru Camera București ci și pentru toți notarii din Camera București și pentru activitatea notarială în general. Totodată, așa cum ați putut vedea din Raportul de activitate pentru anul 2022, evenimente organizate cu sprijinul Fundației pot genera apariții media favorabile pentru notari și profesia notarială.

  • Susținem acțiuni caritabile pentru educația și sănătatea copiilor. Cu gesturi care pot părea mărunte, adunate împreună de Fundație, putem schimba în bine o viață sau chiar o comunitate. O imprimantă Braille pentru un liceu de nevăzători și un aparat medical, primul dintr-un spital public din România, care diagnostichează afecțiunile pulmonare la copii mici, sunt genul de proiecte mari pe care le putem realiza împreună prin Fundație.

  • Deviza noastră este ”Notari pentru notari! Oricare dintre dumneavoastră vă puteți implica în activitatea Fundației, puteți veni cu idei și proiecte, puteți participa la orice eveniment sau acțiune a Fundației. Vă așteptăm alături de Fundație în tot ce întreprindem și suntem deschiși oricăror propuneri venite din partea dvs.

  • Veniturile Fundației sunt destinate scopului Fundației. Salariul contabilului, onorariul cenzorului și comisioanele bancare sunt singurele cheltuieli pentru funcționarea Fundației și sunt minime. Așadar veniturile Fundației le folosim pentru acțiuni destinate notarilor din Camera București.

  • Acțiunile Fundației sunt prilejuri de a fi împreună, ocazii să ne întâlnim colegii, să ne cunoaștem, să legăm prietenii, să schimbăm idei și să găsim soluții la grijile profesionale și nu numai. Proiecte precum Plantarea de copaci, Crosul Notarilor, Concertul de Crăciun, la care sunteți așteptați alături de membrii de familie și de invitați din alte profesii juridice, sunt acțiuni care au devenit deja tradiție, care ne aduc împreună și ne întăresc comunitatea.

Cu speranța că aceste argumente v-au convins că merită să vă alăturați activităților Fundației Notar 2006, vă rugăm ca pe Declarația 212 să menționați Fundația Notar 2006, cod fiscal 19661135, cont bancar RO78 RNCB 0073 0700 8512 0001!

Atașăm acestui îndemn și Raportul de activitate al Fundației Notar 2006 pentru anul 2022 cu speranța unor cât mai multe acțiuni și fapte bune adunate împreună!

Raport de activitate al Fundației

Monica Pop, notar public, președinte al Fundației Notar 2006