Press "Enter" to skip to content

Despre Ioana Olaru, la timpul trecut, ca notar de București și despre viitoarea ei carieră de succes
Septembrie 2023

Este foarte greu să vorbesc despre Ioana Olaru ca despre o fostă colegă. E dificil să știu că un membru atât de valoros al comunității noastre nu mai este membru al Camerei Notarilor Publici București. Din păcate pentru noi, ea a optat, de curând, pentru un alt traseu profesional. Știu însă sigur că va rămâne mereu prietena noastră, că va fi prezentă la evenimentele organizate de notari, ori de câte ori va fi posibil.

Unul dintre colegii noștri spunea zilele trecute: ”nu cred să existe vreun coleg care să o fi sunat pe Ioana să o consulte într-o problemă de drept internațional privat și pe care să nu îl fi ajutat!”. Într-adevăr Ioana, specialistul nostru în această materie atât de grea, a răspuns întotdeauna întrebărilor noastre, a fost prezentă la orice formă de instruire a notarilor, a fost gata mereu să explice lucruri greu de înțeles.

A fost reprezentantul nostru în comisii de experți internaționali, speaker la zeci de congrese, conferințe internaționale și seminarii în domeniul dreptului european al familiei și succesiunilor internaționale, proceduri notariale europene, organizate de UINL (Uniunea Internațională a Notariatului), CNUE, Academia de Drept European (ERA), Institutul pentru Drept European (ELI), Rețeaua Europeană de Instruire a Magistraților (EJTN), Asociația Henri Capitant.

În anul 2019, a obținut titlul de Doctor în Drept, cu distincția Summa cum Laudae, la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Lucrarea sa, Rezerva succesorală în dreptul intern și în dreptul internațional privat, distinsă cu Premiul Special al Uniunii Juriștilor din România, este în birourile tuturor notarilor și sunt sigură că este una dintre cărțile cele mai apreciate din bibliotecile noastre.

Să nu ne gândim însă la Ioana la trecut, să vorbim despre prezent și, mai ales despre viitor, căci sunt sigură că va fi la fel de apreciată și de iubită, indiferent de organizația din care va decide să facă parte. Orice instituție în care ea va decide să lucreze, va descoperi, în scurt timp, că de norocoasă este să o aibă.

Să îi dorim, cu toții, să îi fie bine și să aibă un drum plin de succes!

Iar, vouă, colegilor noștri, vă recomand să veniți în număr cât mai mare la Conferința Camerei din luna octombrie pentru a o asculta vorbind despre rolul notarului public în protecția persoanelor vulnerabile și pentru a îi ura mult noroc în viitoarea carieră!

 

Laura Badiu, Președintele Colegiului Director