Press "Enter" to skip to content

Tineri de care suntem mândri
Martie 2022

Camera Notarilor București își mărește în fiecare an echipa cu tineri remarcabili ce promovează examenul de definitivat. Unii dintre ei au performanțe excepționale în timpul studiilor sau după terminarea lor, fiind așadar un model pentru colegii lor dar și pentru cei ce își doresc în viitor o astfel de carieră.

Am ales să vă vorbim în acest număr despre colega noastră, notar public Cristina-Elena Cânipă care, cu siguranță, poate inspira generații de notari. A fost admisă la Institutul Național al Magistraturii, a promovat examenul de intrare in Barou și concursul pentru a deveni notar stagiar.

A avut de ales între a deveni magistrat, avocat sau notar. Și-a urmat visul și a devenit notar! Am întrebat-o de ce a ales notariatul, cu toate cele trei opțiuni în față. Iată ce ne-a răspuns:

Am ales notariatul pentru că acesta a fost visul și planul meu dintotdeauna. Deși după terminarea liceului m-am îndepărtat de puțin de visul meu, întrucât m-am mutat în Franța pentru a fi mai aproape de familie, mi-am dat seama după 4 ani că trebuie să mă întorc în tară și să continui ceea ce îmi propusesem.

Ideea de a susține examenele de admitere în cele 3 profesii juridice a reprezentat mai mult o provocare pentru mine. Faptul că am și reușit să promovez toate aceste examene a fost o adevărată realizare și mi-am dat seama că nimic nu este imposibil dacă îți dorești cu adevărat și muncești pentru a obține acel lucru.

Alegerea a fost evidentă ținând cont că notariatul a fost obiectivul meu de la început, dar recunosc că nu a fost deloc ușor știind că am toate cele 3 opțiuni deschise.”

Redacția Notar de București