Press "Enter" to skip to content

LAURA-IULIANA SCÂNTEI, un notar senator, acum judecător la Curtea Constituțională
Iunie 2022

La doar 45 de ani, colega noastră a devenit cel mai tânăr judecător al Curții Constituționale. A fost senator al României din anul 2016, făcând parte din importante comisii parlamentare precum cea juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, cea pentru constituționalitate sau cea constituită pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, fiind chiar vicepreședinte și președinte al Comisiei juridice.

Cariera Iulianei Scântei nu poate fi definită doar prin activitatea sa politică, aceasta activând și în zona guvernamentală, fiind anterior consilier al Ministrului Justiției, Secretar General al Ministerului Justiției dar și consilier al Primului Ministru.

Ne-am bucurat să vedem că, în intervenția sa de la finalul mandatului de senator, Iuliana Scântei s-a prezentat ca notar senator. S-a definit, așadar, nu doar prin calitatea sa de om politic, în care, așa cum am văzut, a avut o carieră strălucită, ci mai ales prin cea de notar. Pentru că, așa cum știm noi toți, a fi notar presupune nu doar o pregătire profesională solidă ci și dezvoltarea unor abilități de comunicare, de management a resurselor, de gestionare a unor situații delicate sau chiar critice, toate acestea modelându-te și formându-te ca profesionist. A fi notar înseamnă a-ți asuma zilnic responsabilitatea cu privire la situația patrimonială sau personală a semenilor tăi dar și a succesorilor acestora și a răspunde, în orice moment, pentru modul în care o faci. Această experiență a fost, cu siguranță, extrem de importantă în formarea actualului judecător al Curții Constituționale.

O felicităm pe colega noastră și îi urăm mult noroc în noua sa misiune!

Redacția Notar de București