Press "Enter" to skip to content

E-CNPB, Informația de care avem nevoie, într-o aplicație
Iunie 2022

În urmă cu doi ani, odată cu lansarea unei noi versiuni a site-ului cnpb.ro, Camera București dezvolta, pentru prima dată, o pagină de internet privată. A fost ideea unor notari, motivată de experiența proprie, de nevoia de a accesa în mod simplu toată informația de care ar putea avea nevoie.

Pagina de INTRANET, creată de notari din Camera București, pentru ei și colegii lor, aduce împreună adresele primite din partea organizației profesionale, hotărâri judecătorești cu impact asupra activității notariale, articole relevante din Ziarul Notar de București, minute ale ședințelor UNNPR-ANCPI, norme interne cum ar fi cele de arhivare, succesiuni, protecția datelor, precum și alte resurse pe care orice notar și-ar dori să le acceseze simplu, chiar și după mult timp de la apariție sau comunicare, fără a fi nevoie de căutări complexe.

În plus, un sumar al comunicărilor relevante primite pe e-mail în săptămâna ce a trecut este realizat prin Buletinele informative săptămânale. Simpla citire a Buletinului Informativ vă pune la curent cu tot ce s-a întâmplat în săptămâna ce s-a încheiat iar, dacă aveți nevoie de mai multe informații, puteți accesa și materialele postate pe intranet la rubrica corespunzătoare subiectului.

În timp, am înțeles că putem face mai mult, că tehnologia ne permite azi să ducem informația din Intranet și mai aproape. Așa a apărut aplicația mobilă, e-CNPB, lansată în cadrul Adunării Generale din 4 iunie 2022 care ne permite, prin telefonul mobil, să accesăm rapid și simplu orice informație existentă în intranet. Analizăm posibilitatea de a-i adăuga, în viitor noi funcții, astfel încât să devină un sprijin pentru multe dintre activitățile și procedurile conexe actului notarial, pe care suntem nevoiți să le îndeplinim.

Suntem de acord că materialele tipărite vor fi, pentru încă mult timp, mult mai eficiente1 decât cele accesibile video, că aplicația nu poate înlocui materialele tipărite, așa cum sunt culegerile, cărțile sau revistele. Până la dezvoltarea unor noi abilități, hârtia va susține mult mai bine procesul de înțelegere și memorare.

Dar rolul tehnologiei este, cel puțin în cazul aplicației E-CNPB, de a ne ajuta să găsim informația relevantă într-un mod mai facil, aceasta fiind un instrument eficient în managementul activității biroului notarial.

Utilizând aplicația, cu siguranță, veți descoperi beneficiile acesteia.

Mihaela Durnescu, notar public


1 Un articol interesant pe această temă, scris de Naomi S. Baron, Professor de lingvistică în SUA, poate fi accesat la adresa Why we remember more by reading – especially print – than from audio or video (theconversation.com)